Erzin Tarımı Hatay Gündeminde

Hatay ılimizin Stratejik Plan Yapımı çalışmaları kapsamında, İlçemizin başta narenciye olmak üzere tüm tarım potansiyelinin değerlendirildiği toplantı Belediyemiz şifalı Sular Motelinde yapıldı.

Toplantıya, ıl Tarım Müdürü ile stratejik planı hazırlayan ekibin tarım konusundaki çalışma grubundan Prof.Dr.Yaşar AKçA,Kaymakamımız  Sayın İskender YÖNDEN, Belediye Başkanımız Sayın Kasım ŞİMŞEK, Erzin’deki tarımla ilgili sivil toplum örgütleri ve üreticiler katıldı.

Prof.Dr.Yaşar AKçA’nın yapılan çalışmalar hakkında verdiği bilgilerden sonra söz alan Erzin’li konuşmacılar, üretimde ve özellikle pazarlama konusunda yaşanılan sorunları ve çözüm önerilerini ortaya koyarak, tarım mı yoksa sanayi mi kararının bir an önce verilmesi gerektiğini belirtiler.