İssos Antik Kentinde Kazı Çalışmalarına Tekrar Başlandı.

Hatay Müze Müdürlüğü  ve Erzin Belediyesi’nin katkılarıyla  Roma dönemi ait hamam kompleksi ve Artemic mozaiği bulunan ıssos Antik Kenti bölgesinde tekrar kazı çalışmalarına başlandı.

Kazı Sorumlusu Arkeolog ömer çelik yaptığı açıklamada; Erzin Belediyesi olarak çalışmalarında çalışanların servisi, yemekleri ve teknik ekibin konaklaması gibi büyük derecede katkı sağladığını dile getirerek, 45 kişilik ekip ile yapılan çalışma 1 ay süreceğini belirtti. 2006 yılındaki yaptığımız çalışma sonucunda çıkardığımız Roma hamamı ve Artemic mozaiği bölgesinde Roma Hamamının planını ortaya çıkarmayı ve  2011 yılında çalışmaların daha geniş çaplı süreceğini belirtti.

Önceki İçerikAbdullah YANAR
Sonraki İçerikArif VURAL