Öğrenciler Belediye Başkanımız Sayın Kasım ŞİMŞEK’i Makamında Ziyaret Etti.

Atatürk ılköğretim Okulu 2. Sınıf öğrencilerinden Can BöRKLü ve Melek Nur ALKAN Belediye Başkanımız Sayın Kasım ŞİMŞEK’i makamında ziyaret ettiler.

öğrenciler Belediye Başkanımızdan yaptığı ve yapmakta olduğu hizmetler ile ilgili bilgiler aldılar.

Belediye Başkanımız Sayın Kasım ŞİMŞEK öğrencilere yaptığı açıklamada “Bu ziyaretiniz beni çok sevindirdi; Geleceğimizin teminatı olan  bugünün çocukları yarının büyükleri olacak sizlere daha iyi, daha güzel bir Erzin bırakmak için gece gündüz tüm imkanlarımızı bütün mesai arkadaşlarımızla seferber ediyoruz. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır.“dedi.

ERZİN’ıMıZıN ıHTıYAçLARI VE çALIşMALARIMIZ

Biten çalışmalarımız ;

şahin Tepesi Piknik Alanı ve Hayvanat Bahçesinin Açılması: Orman Bölge Müdürlüğünden 10 yıllığına kiralayarak halkımızın hizmetine açtık.
Burnaz plajını halkımızın hizmetine açtık: Ancak ; Sözleşme geçmiş yönetimin kusurundan dolayı iptal edildi. Burnaz plajındaki Hazineye ait 683 nolu parselin 10 yıllığına kiralanması için Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğümüz ile yazışmalarımız devam etmekte olup, önümüzdeki günlerde sonuçlanacaktır.

ımar Planımızın yeniden ele alınarak güncelleştirilmesi : Bitirdik ve yürürlüğe girmesini sağlamıştık. Ancak; 2007 yılında ihale edilen ve 2009 yılında sonuçlanan Revizyon ımar Planının tümünün iptal edilmesi için eski Belediye Başkanının oğlu ve ayrıca da şuan mevcut 3 CHP li Belediye Meclis üyelerince de Bölge ıdare Mahkemesine ayrı ayrı iptal davaları açılmıştır.

Hatay Mustafa Kemal üniversitesi Meslek Yüksek Okulu: Bölümden Oluşan Meslek Yüksek Okulunu 3 katlı Belediyemiz Binasını 10 Yıllığına Mustafa Kemal üniversitesine vererek öğretime açılmasını sağladık.

Osmaniye Korkut Ata  üniversitesi Meslek Yüksek Okulu: 3 Bölümden Oluşan Meslek Yüksek Okulunu 5 katlı Belediyemiz Binasını 10 Yıllığına Korkut Ata üniversitesine vererek öğretime açılır hale getirdik.

Sosyal Güvenlik Kurumu: Sosyal Güvenlik Kurumuna Belediyemize ait bir daire bina vererek hizmete açılmasını gerçekleştirdik.

İlçemize Umumi Tuvalet Yapımı: En büyük eksikliklerden biri olan Umumi Tuvaletin  yapımına süratle başladık ve 5 Yıldızlı Otel standartlarında bir Tuvalet yaptık.

Asvaltlama: Seçimden hemen sonra kendi imkanlarımızla 600 ton sıcak karışım asvalt alarak tüm yolların bakım ve onarımını yaptık.
ıçme Tesislerimiz: Kullanılmayan 10 odayı yeniden yaptırarak, toplam 53 odayı klimalı ve televizyonlu hale getirerek hizmete sunduk.

Devam Eden çalışmalarımız ;

Kanalizasyon ve Arıtma Tesisi Proje Hazırlanması: Kanalizasyonun bir an önce yapılması için her türlü çalışmalarımız bitti. ıller Bankası Adana Bölge Müdürlüğünce 27.04.2010 tarihinde kesin Proje ıhalesi yapılacaktır.

Mezbahane,  Otogar ve Hal Kompleksi: Projemiz ve Kamulaştırma Kredimiz ıller Bankasında hazır.Yerinin kamulaştırılmasına mülk sahibinin itirazından dolayı  Mahkeme sonucunu beklemekteyiz.

Kapalı Halk Pazarı Yapımı: Mevcut Pazar yerimizin üst kısmında yer tesbitini yaptık. Projemiz hazır. önümüzdeki günlerde yapım ihalesine başlayacağız.

Meydan Düzenlemesi: Projemiz ve Kamulaştırılması Kredimiz hazır. Yerinin kamulaştırılmasına mülk sahibinin itirazından dolayı  Mahkeme sonucunu beklemekteyiz.

ıstasyon Yolunun kenarlarına yürüyüş  kaldırımı: çalışmalarımız devam etmektedir.

GÜNEŞ Enerjisinden Elektrik üretimi: Kardeşşehrimiz Almanya’nın Fırayberg Belediyesi ile ortaklaşa Proje çalışmamız devam ediyor. ılk etapta bu projeyi Belediye Binamız, Düğün salonumuz ve ıçme Tesislerimizde uygulamayı planlamaktayız.

Erzin Narenciyesi Patendi: Ernar Kooperatifimizle birlikte Erzin Narenciyesi Patent çalışmamız sonuçlandı.

TOKı : Toplu Konut Yapılabilmesi için 62.000 m2 lik arsa tesbitini Erzin kaymakamlığımız, Mal Müdürlüğümüz ve TOKı uzmanlarınca birlikte yaptık. Müracatımızı bildirdik. Plan yapım aşamasına gelindi.

İlçemiz merkezinden geçen ısalı Deresinin Islahı: Derenin Yan kısımların kaplanması için Devlet Su ışleri Genel Müdürlüğüne müracaatımızı yaptık. 2010 Yılı proğramına alındı.

Kültür Sitesinin Tamamlanması: İlçemizin çok acil ihtiyacı olan Kültür Sitesi ınşaatının temeli 16 yıl önce atılmış olup su basmanı seviyesindedir. Bitirilmesi için Programa alınması çalışmalarımız devam ediyor.

Küçük Sanayi Sitesi ımar Planında yerini belirledik: Yapımına geçilebilmesi için belirlenen yerin  Tarım Arazisi gözüktüğünden, vasfının değiştirilmesi çalışmalarımız devam ediyor.

Erzin Organize Sanayi Bölgesi: Organize Sanayi Bölgesi için  gerekli olan 1750 dönümlük arsanın Serbest Bölge Genel Müdürlüğü arsası içinde olduğundan, sorunun çözülmesi  çalışmalarımız devam etmektedir.

Kavşak çalışmalarımız: İlçemiz içerisinde bulunan ve tehlike arzeden 7 ayrı yerde kavşak yapımı başlamış olup sonuçlandırılması için çalışmalarımız devam etmektedir.

Spor aletleri konulması ve her mahallesye parkların yapımı: İlçemizin her mahallesine çocuk oyun alanları parkları yapımı ve spor aletlerinin konulmasına devam edilmektedir.

Önceki İçerikLütfi AKI
Sonraki İçerikMustafa BİLİCİ