Asker Uğurlama Gecesi Yapıldı.

17.02.2010 çarşamba Günü akşamı Belediye Düğün Salonunda 90/1 tertip askere gidecek gençler için eğlence düzenlendi.

Programa İlçe Garnizon Komutanı J.Kd.üsteğmen Cafer GÜNEŞ, İlçe Emniyet Müdürlüğünü Temsilen Komiser Soner VURAL, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet AKKAŞ, Belediye Meclis üyeleri, Mahalle Muhtarları ve Halkımızın katılımıyla gerçekleşti.

Belediye Başkanımız Sayın Kasım ŞİMŞEK program açılışı konuşmasında ” Bugün 90/1 tertip olarak vatani görevini yapmak üzere , kutlu ve mutlu bir yolculuğa hazırlanan genç Mehmetçiklere , hayırlı olsun , yolunuz açık olsun demek için toplanmış bulunuyoruz. Hepiniz hoş geldiniz

Tarihle beraber var olan ve varoluşundan bu yana ASKER millet olarak anılan büyük Türk Milleti bu özelliğindendir ki ; tarihin hiçbir döneminde hür ve müstakil bir millet olma vasfını kaybetmemiştir. Tarihin eşsiz derinliklerinde 16 büyük Türk Devleti vardır. Bu hiçbir Millete nasip olmamıştır.

şüphesiz ki Asker ocağına Peygamber ocağı denmesinin anlamı çok geniştir. Son bağımsız Türk devletinin kurucusu Büyük askeri dahi Mustafa Kemal ATATüRK ıstiklal Savaşımız sırasında Türk Askerine ‘MEHMETçıK’ ismini verirken ona ne büyük anlam yüklemiştir.

şimdi hep birlikte kutsal vatani görevini yapmak için yola çıkan genç Mehmetçiklerimize yolunuz açık olsun diyoruz.

Vatan borcunu namus borcu bilip yola çıkan genç Mehmetçiklerimiz Baba ocağından Peygamber ocağına yolculuğunuzda biliniz ki arkanızda 72 milyon asker vardır diyoruz. Tüm Erzin halkı adına Güle güle gidin güle güle gelin diyorum.  Allah YAR ve YARDIMCINIZ olsun. Güle güle YığıDıM Güle Güle Mehmedim.” dedi.