Sözde Değil, Özde Çevrecilik : GÜNEŞ Enerjisi ile Elektrik Üretimi

Belediye Başkanımız Kasım ŞİMŞEK çevreci yatırım çalışmalarına başladı.

Elektrik enerjisi maliyetlerinin yüksekliği ve üretim teknolojilerinin tartışma yarattığı günümüzde Erzin Belediyesi olarak farklı bir çevreci Belediyecilik anlayışı ortaya koymak üzere, Belediyemizin farklı hizmet binalarında GÜNEŞ enerjisinden elektrik üretmek amacıyla fizibilite çalışmalarına başlandı.
Kardeşşehrimiz Freiberg’den Conrad FINK aracılığı ile Almanya merkezli bir alternatif enerji şirketinin Türkiye temsilcisi şehrimize davet edilerek Belediye Başkanımıza bir brifing sundu. Bu tür yatırımların yeni yeni merak uyandırdığı ve heyecan yarattığı, uzun vadede ise popüler ve fizibil olacağı üzerinde duran firma yetkilisi ile Belediye Başkanımız Kasım ŞİMŞEK çok kısa bir sürede böyle bir projeyi hayata geçirmek üzere karar aldılar.