Avrupa Birliği Hibe Desteği ile Gerçekleşen Gençeller Projesi sona erdi.

Erzin Belediyesinin Aktif ıstihdam Tedbirleri – 2008 kapsamında hazırladığı ışkur ALM-291 nolu proje kapanış ve sertifika töreni toplantısı Erzin Belediye Düğün salonunda yapıldı.

Toplantı Hatay ışkur ıl Müdür Ahmet BULANIK, Proje teknik destek ekip uzmanı Mustafa AYDIN, Proje ortakları Erzin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir SOYLU , Ekinciler Holding Yönetim Kurulu Adına Adnan bey, Erzin İlçe Protokolü , Sivil Toplum örgüt Başkanları ve kursiyerlerin katılımıyla gerçekleşti.

Belediye Başkanımız Sayın Kasım ŞİMŞEK yaptığı konuşmada ; “ Bugün 1 yıl süreli iskur-ALM.291 Genç eller projemizin kapanış toplantısı ve sertifika dağıtımı için toplanmış bulunuyoruz. Hepinizinde bildiği gibi Belediyemizin ilçemizde işsizligi önleme ve istihdam sağlamak için Avrupa birligi hibe yardımları için yaptığımız projemiz hibe almaya hak kazandıkta sonra proje süreci 1 Aralık 2009 tarihinde başlamıştır. 1 Aralık 2009 tarihine kadar 1 yıllık süreçte ilçemizde 52 işsiz gencimiz 6 ay sürekli 192 saatlik metal işletmeciliği ve gaz altı, elektrik, ark kaynak kursunu tamamladılar.
şimdi bu kursiyerlerimiz çevremizdeki Demir çelik sektöründe kalifiye ara eleman ihtiyaçlarınız karşılamak için göreve hazır hale geldiler.
şu anda 14 öğrencimiz işe istihdam oldular diğer elemanlarımız içinde çevre organize sanayi bölgelerinde istihdam için görüşmelerimiz sürmektedir. Umarım ki bu gençlerimiz en kısa sürede istihdam olacaklardır. Bu Projemizi uygulama esnasında bize her zaman yardım ve desteklerini esirgemeyen Hatay ış kur il müdürlüğüne Ahmet Bulanık bey’e sonsuz teşekkürlerimi sunarım Ayrıca Projemizin ortaklarını İskenderun Organize Sanayi bölge başkanlığına ve Erzin Ticaret ve Sanayi odası başkanlığına destekleri için teşekkürler ediyorum.
Ekinciler holding yönetim kurulundan bizim projemizde iştirakçi olarak verdikleri destekten ötürü teşekkürler ediyorum ayrıca yetişen bu kursiyerlerimiz istihdam konusunda ihtiyaçları doğduğunda öncelik vereceklerini biliyor ayrıca teşekkür ediyorum.
Kıymetli misafirlerimiz Erzin Belediyesi olarak her zaman işsiz insanlarımıza iş olanağı sağlamak amacımız bundan böylede her zaman artarak sürecektir. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi

Hatay ışkur ıl Müdür Ahmet BULANIK bey ise toplantıda yaptığı konuşmada ” Türkiyedeki işsizlik sorununu ele alarak iş imkanlarının kısıtlı olmadığını işverenlerin yetişmiş eleman sıkıntısı çektiğini dile getirerek, bu tür projeler ile işsizliğe çare olacağını belirterek proje destek veren Başta Belediye Başkanımıza ve hocalarına teşekkür ederek. ” konuşmasını bitirdi.

Belediye Başkanımız sayın Kasım ŞİMŞEK bu projeye katkı sağlayan ışkur ıl Müdürü Ahmet BULANIK,  İskenderun.Org.San.Bölge Md.Ahmet DOKGöZ, Erzin Ticaret ve Sanayi Od. Bşk. Bekir SOYLU ve Ekinciler Holding’ Yönetim Kurulu Adına toplantıya katılan Adnan beye birer plaket verdi.

Ardından Projeye katılan öğrencilere sertifikaları dağıtıldı. Toplu bir fotograf çekiminden sonra tören sona erdi.

Önceki İçerikSaniye DEMİR
Sonraki İçerikCemal DÖNEN