Kardeşşehrimizden Erzin’e Ziyaret

Kardeşşehir ilişkilerimiz çerçevesinde Almanya’nın Freiberg kentinden gelen 58 kişilik resmi delegasyon şehrimizden mutlu bir şekilde ve güzel anılarla ayrıldı.

27 Ekim 2009 Perşembe akşamı Erzin’e gelerek İçmeler Mevkiindeki Belediye Motelimizde konaklayan misafirlerimiz programın ilk gününde Belediye Başkanlığı, Kaymakamlık Makamı ve İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaret ettiler. Cumhuriyet Meydanındaki davullu zurnalı karşılama ve 30 kişilik Kardeşşehir müzik grubunun ıstiklal Marşımızı çalmaları ise günün en güzel anıları oldu.

Cumhuriyet Bayramı törenlerimiz ve aynı gün akşamki Cumhuriyet şölenimize de katılan heyet, bir sonraki günde Antakya’da gezi ve incelemelerde bulundu.

31 Ekim Cumartesi günü Adana Havaalanından uğurladığımız Freiberg’li dostlarımız Erzin’den ayrılırken herkese ayrı ayrı teşekkür ederek, memnuniyetlerini bildirdiler.

Belediye Başkanımız Sayın Kasım ŞİMŞEK’in Konuşması

Kardeş şehrimiz Freiberg’den Gelen Değerli Alman Dostlarımız, Sevgili Kardeşlerimiz, Hoş Geldiniz.
Sizleri şahsım ve Erzin halkı adına kalpten en derin sevgilerimizle karşılıyor ve selamlıyorum.
1990 yılında öğrenci değişimi ile başlayan, 1996 yılında Kardeşşehir ilişkisine dönüşen  ve bugüne kadar gelen ilişkilerimizin bundan sonra çok daha güçlenerek ve genişleyerek sürmesi için her türlü desteği vermeye devam edeceğim.

Devraldığımız bu bayrak yarışında dostluğumuzu en üst noktaya taşıyacağız.
Bu yıl Temmuz ayında yapmış olduğum Almanya ziyaretimde ılişkilerimizde sadece karşılıklı gidiş gelişlerin ötesinde teknik ve sosyo-kültürel projelerinde konuşulduğu bir ortamın sağlanmış olmasından son derece memnun kaldığımı bilmenizi isterim.
Büyük önderimiz Mustafa Kemal ATATüRK’ün Yurtta Barış, Dünyada Barış ilkesinden hareketle;
Savaşlar insanlık için her zaman yıkım ve felaket olmuş, barış ve kardeşlik ise insanlığa mutluluk ve saadet getirmiştir.

Kültürler arası diyalog, dünyadaki hoşgörülü insanları dil, din, renk, cinsiyet farklılığına bakılmaksızın bütünleştiren bir ilişkiler bütünüdür.
Alman Devlet adamı Bismarck’a göre:
Gerçek büyük adamı şu üç nitelik belirler;
Tasarımda soyluluk,
Uygulamada insanlık,
Başarıda ılımlılık.
Atatürk’ün kişisel yapısına baktığımız zaman bu üç niteliği aynen görmekteyiz. Diyor.

Türk-Alman  dostluk ve kardeşliği çok eskilere dayanmaktır. Bizler liderlerimizin izinde bu dostluk ve kardeşliği sonsuza kadar devam ettireceğiz.
ülkemizde ve şehrimizde  güzel günler geçirmeniz ve mutlu duygularla  ayrılmanız için elimizden gelen her şeyi yapacağımızı  hatırlatıyor, tekrar hoş geldiniz diyerek sizleri sevgiyle selamlıyorum.