Erzin’de Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Cumhuriyetimizin 86. yılı Erzin’de coşkulu bir şekilde kutlandı.

Yağmur nedeniyle Cumhuriyet Meydanı yerine Yeşilkent Lisesi Salonunda yapılan kutlamalarda ayrıca Kardeşşehir Freiberg Müzik Grubu da ıstiklal Marşımızı çalarak kutlamalarımıza ayrı bir renk kattı.

Belediye Düğün Salonu Bahçesindeki akşam yapılan Cumhuriyet şöleni etkinliklerimizde ise coşku görülmeye değerdi. ılk olarak sahne alan Erzin Halk Eğitim Merkezi Müzik Grubu seyircilerden tam not alarak uzun süre alkış aldı. Yine akabinde Kardeşşehir Freiberg Müzik Grubu da izleyenlere çok güzel anlar yaşattı. Ve gecenin finalinde Gece Yolcuları’nın konserinde yer yerinde oynadı, coşku görülmeye değerdi.

Belediye Başkanımız Sayın Kasım ŞİMŞEK’in Konuşması
Sayın Kaymakamım, Garnizon Komutanım, Hakim ve Savcılarım, Kardeşşehrimizden gelen sevgili Alman Kardeşlerim, Sanatçı dostlarımız, değerli konuklarımız, sevgili gençler, kıymetli hemşehrilerim ve basın mensupları.
Bugün burada Cumhuriyetimizin 86. yılını kutlamak için;  Cumhuriyet şöleni adı altında bir arada bulunuyoruz.
Sözlerimin başında hepinize ayrı ayrı hoş geldiniz derken saygı ve sevgilerimi sunuyorum.
şu an aramızda Kardeşşehrimiz Frayberg Belediye Başkanı Meslektaşım Sayın Bay şlayble, Belediye Meclis üyeleri, Türk Alman Kültür Cemiyeti Başkanları Sayın Bayan LUTZ ve Sayın Bay ALTINIşIK ve Cemiyet üyeleri, Kardeş şehrimizin Bando Takımı olmak üzere 58 kişilik Alman ve Türk  kardeşlerimiz  bulunmaktadırlar.
Kardeşlerimize huzurunuzda tekrar hoş geldiniz derken kalpten selamlıyorum.
Kardeşşehrimizle birikte dikilen Kardeşlik ağacı bundan böyle daha güzel meyveler verecek ve bu meyveleri beraberce paylaşmaya devam edeceğiz.
Halklarımız  din, dil, ırk ve kültür farklılıklarının güzel dostluklar kurmamıza engel olmadığını da ispat etmişlerdir.
Biz bu yıl ilk defa Cumhuriyet Bayramımızı kapalı salonlarda değil sizlerle hep birlikte kutlamak için bir arada bulunmaktan büyük mutluluk duymaktayız.
Cumhuriyet, ulusal onurumuzun bayraklaşan simgesi, büyük Türk Devrimi’nin adıdır.
Cumhuriyet; kulluk yerine yurttaşlığı, kişi iktidarı yerine ulus arzusunu, bağnazlık yerine çağdaşlığı ve ulus devleti seçenlerin kurduğu bir rejimdir”
Cumhuriyet korumamız gereken en değerli varlığımızdır.
Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Lider ATATüRK’ün dediği gibi;
Millete Efendilik Yoktur, Hizmet Vardır. Millete Hizmet eden Onun Efendisi Olur.
Dört Nala Gelip Uzak Asyadan Akdeniz’e Bir Kısrak Başı Gibi Uzanan Bu Memleket Bizim, Hepimizin.
Bu nedenle hep birlikte, bir arada, kardeşlik ve barış duygularıyla sıkıntıları ve sevinçleri beraber paylaşarak kucaklaşmalıyız.
Erzin Hepimizin, Her Güzellik Erzin ıçin.
Sizlere iyi Eğlenceler Dilerken Cumhuriyetimizin 86. Yıldönümünü kutlar herkese ayrı ayrı saygı ve sevgilerimi sunarım.