Roma’dan Mekke’ye bisiklet turu

Uluslararası Rotary Kulübü tarafından düzenlenen ve 23 Eylül’de ıtalya’nın başkenti Roma’dan başlayan ”Roma – Mekke Dünya Barışı ıçin Bir Adım Daha” turuna katılan 30 bisikletçi, Erzin’e geldi.

Vatikan Devlet Başkanı ve Katolik dünyasının ruhani lideri Papa 16. Benedikt’in yazdığı dinler arası iyi niyet mektubunu Mekke Müftüsü’ne ulaştırmak için Roma’dan yola çıkan Alman, Hollandalı ve Türk 30 bisikletçi, Erzin’e geldi.

Bisikletçileri Belediye Başkanı Kasım ŞİMŞEK, Erzin Kaymakamı İlhan ABAY, İskenderun  Rotary Kulubü üyeleri ve vatandaşlar Erzin ıstasyon Mevkiinde bulunan Gökçe Petrol ıstasyonunda karşıladı.

Belediyemiz tarafından sporculara, portakal suyu ve pasta ikram edildi. Erzin Halk Eğitim Merkezi Halk oyunları ekibi oyunlarıyla karşılamaya ayrı bir güzellik kattı.

Basın açıklaması yapan İskenderun Rotary Kulübü, sporcuların Papa tarafından Mekke baş müftüsüne hitaben yazılan mektubu ulaştıracaklarını söyledi. Söz konusu mektubun içeriği ise, turun amacının; dil, din, ırk ayırt etmeden tüm dünyada kardeşliği, dinler arası hoşgörü ve iyi niyeti vurgulamak olduğunu ifade edildi.

Yaklaşık 45 dakika süren molanın ardından bisikletçiler İskenderuna gitmek üzere ilçemizden ayrıldı.

Önceki İçerikAysel TABAN
Sonraki İçerikHasan ÖZMEN