Tarım Sigortaları Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı.

Belediye Başkanımız Sayın Kasım ŞİMŞEK’in Başkanlığında Belediyemiz Binasında Belediye Başkan Yardımcısı Nizamettin VURAL, Tarım Kredi Kooperatifleri Mersin Bölge Birliği Müdür Yrd. Kadir çıMEN, Mersin Bölge Sigorta şefi Hasan DEMıRDELEN, Erzin Tarım Kredi Kooperatifi Müdür Yrd. Hasan DENıZ ve Narenciye Sigorta grup çalışmasında görev alan Ziraat Mühendileri, Yılmaz AYAZ, Erdal Yasin TUFAN, çiğdem VURAL, Müge ODUNCU, Tuğba CENGıZ ve Banu ACAR toplantıya Katıldılar.

Belediye Başkanımız Sayın ŞİMŞEK’e Ramazandan sonra Tarım Kredi Kooperatifleri yetkililerince anlatılacak olan Tarım Sigortaları Kanunu ile ilgili toplantı hakkında bilgiler verildi. Toplantıda Sayın çıMEN’in sigorta hakkındaki açıklamaları ; %50 devlet destekli Tarım Sigortaları kanunu uygulamaya başlanmasıyla Bitkisel ürün sigortası, Sera Sigortası, Kümes hayvanları sigortası branşlarındaki kuraklık, dolu, don, sel, taban suyu baskını, fırtına, hortum, heyelan, yangın, hayvan hastalıklarının neden olabileceği zararlar teminat altına alınmıştır.

Ayrıca çıMEN sadece Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından yapılan çiftçi kaza sigortası hakkında da bilgi verdi. Bu sigortada ise herhangi bir kaza durumunda çiftçimizin kaza sonucu yaşam kaybı, sakat kalması, kaza sonucu kırılma ve yanma halinde kendisine veya geride kalanlarına maddi destek sağlamak amacıyla çiftçi kaza sigortası yapılmaktadır.

Belediye Başkanımız Sayın ŞİMŞEK’te Tarım Sigortasının önemli olduğunu don, dolu gibi doğal afetlerden dolayı çiftçimizin mağdur olmaması için %50 devlet destekli Tarım sigortasının yapılması gerektiğini söyledi.